donderdag 14 juli 2011

Verleidelijke droompop van Fear of Men

Ze komen uit Brighton, bestaan uit twee jongens en twee meisjes (ABBA?)ze hebben een single en een demo uit en hebben onlangs een cover van The Chills' Pink Frost op hun website gezet.


Veel meer is er over deze band nog niet te vertellen. Dat kan ook niet, ze bestaan nog maar kort en speelden tot nu toe niet veel meer dan een handvol shows. Gevoel voor stijl hebben ze wel, anders vernoem je je eerste demotape niet naar Hanna Schygulla of flirt je in een vroege bio niet met Anaïs Nin.



De schaarse muziek die ze tot nu toe uitbrachten brengt je helemaal terug naar de jaren tachtig, en dan vooral de Britse indie-versie van dat tijdperk. Denk aan C86, Sara records, een vleugje Sonic Youth, wat 4AD sfeer erdoorheen, en je bent al een eind op weg. Oh ja, en binnenkort staan ze in het voorprogramma van The Vivian Girls. Er zijn slechtere referenties denkbaar, maar vooral belangrijk is dat het zulke verdomd verleidelijke droompop oplevert. Veelbelovend heet zoiets? In ieder geval de moeite waard om in de gaten te houden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten